შემწვარი კარტოფილის მთავარი საშიშროება ამოხსნილია
2017-06-17 05:15:30
loading...
  • აშშ-ის იტალიის, ესპანეთის  და დიდი ბრიტანეთის მეცნიერების დასკვნით, შემწვარი კარტოფილი ნაადრევი სიკვდილის რისკს ზრდის. შესაბამისი სტატია სამეცნიერი ჟურნალ American Journal of Clinical Nutrition-ში ჯამოქვეყნდა.

    მკვლევარები  მსგავს დასკვნამდე 4400 მოხალისეზე 8 წლიანი დაკვირვების შემდეგ მივიდნენ. ამ პერიოდში 236 პაციენტის სიკვდილი დაფიქსირდა.

    განსაკუთრებული ყურადღება მეცნიერებმა პაციენტების კვებით ჩვევებს დაუთმეს და დაადგინეს, რომ კვირაში მინიმუმ ორი პორცია შემწვარი კარტოფილის მიღება ნაადრევი სიკვდილის რისკს აორმაგებს. აღმიშნულია, რომ მოხარშული, ან გამომცხვარი კარტოფილი ასეთ რისკს არ შეიცავს.

    postalioni.com



  • loading...





    BUM.GE